Notice: Undefined index: text in /home/www/bohemiatrophy.cz/www/bohemiatrophy.cz/index.php on line 58

Notice: Undefined index: text in /home/www/bohemiatrophy.cz/www/bohemiatrophy.cz/index.php on line 61
Světový florbal na Bohemia Trophy 2019 - Bohemia Trophy 2019

Světový florbal na Bohemia Trophy 2019

Publikováno 18.8.2019 20:07

V Mladé Boleslavi se od pátku 16. srpna do neděle 18. srpna hrál třetí ročník mezinárodního florbalového turnaje Bohemia Trophy. Pořádající klub Technology Florbal Mladá Boleslav v konkurenci elitních klubů ze Švédska, Finska a Švýcarska navázal na triumfy z let 2017 a 2018 a slaví zlatý turnajový hattrick. 

Světový florbal na Bohemia Trophy 2019

Superfinalisté posledního ročníku české superligy Technology Florbal Mladá Boleslav, semifinalisté švédské superligy IBK Dalen, semifinalisté švýcarské ligy Floorball Köniz a čtvrtfinalisté finské ligy EräViikingit dohromady tvořili na Bohemia Trophy 2019 elitní sešlost, jíž nemůže z pohledu koncetrace kvality konkurovat žádný jiný florbalový turnaj pořádaný v Česku. 

Potvrdilo se to na hřišti, kde florbaloví fanoušci viděli během tří dnů šest mimořádných zápasů. Bohemia Trophy 2019 nejlépe zvládla pořádající Mladá Boleslav

“Turnaj pro nás byl nesmírně náročný, protože na něm startovaly tři zahraniční týmy, které patří mezi nejlepší na světě. Navíc už v půlce srpna všichni bývají na konci přípravy a v kompletních sestavách. Jsem rád za to, jak jsme se prezentovali,” řekl trenér Technology Florbal Mladá Boleslav Petr Novotný. 

Zahraniční hosté ze Švédska, Finska a Švýcarska byli v Mladé Boleslavi spokojení. “Turnaj byl výborně zorganizovaný,” shodují se. 

Během tří dnů se utkal každý s každým, Mladá Boleslav se sedmi body ovládla turnajovou tabulku. Druhý skončil IBK Dalen s pěti body, o pořadí na třetím a čtvrtém místě rozhodla nedělní výhra Floorball Köniz 13:10 nad EräViikingit, díky níž měl švýcarský klub lepší vzájemný zápas. 

Nejlepším střelcem byl švýcarský reprezentant Manuel Maurer (Floorball Köniz), kterého v all-star výběru doplnili brankář Mans Parsjö-Tegnér (IBK Dalen), obránci Jonne Junkkarinen (Floorball Köniz), Tadeáš Chroust (Technology Florbal Mladá Boleslav) a útočníci Lauri Kapanen (EräViikingit) a Jiří Curney (Technology Florbal Mladá Boleslav). Ceny jim předali radní Statutárního města Mladá Boleslav Petr Servus a dlouholetá opora Technology Florbal Mladá Boleslav Jan Jelínek. 

Dále čtěte

18.8.2019 17:35 Nejlepším střelcem Maurer, mezi hvězdami i Češi Curney a Chroust

Turnaj Bohemia Trophy 2019, který ovládla Mladá Boleslav, prozářilo několik hvězd. Podívejte se, kteří florbalisté ukázali to nejlepší ze hry.

18.8.2019 17:23 Mladá Boleslav obhájila zlato na Bohemia Trophy

Florbalisté Mladé Boleslavi jsou po roce na turnaji Bohemia Trophy 2019 zlatí!  A to i přes porážku 3:4 po nájezdech s IBK Dalenem. K celkovému prvenství jim totiž stačil bod. Za českou stranu se prosadili Daniel Šebek, Sebastián Šlechta a Patrik Suchánek.

18.8.2019 15:05 Köniz má první výhru, v divokém utkání porazil EräViikingit

Florbalisté Könizu na turnaji Bohemia Trophy poprvé zvítězili, když porazili finský klub EräViikingit 13:10. Velkou měrou se o tři body zasloužil Yves Pillichody, připsal si dva góly a asistenci.

17.8.2019 21:31 Boleslav slaví podruhé, Köniz skolilo duo Natov - Curney

Florbalisté Mladé Boleslavi v sobotu večer porazili Floorball Köniz 9:7. Velkou zásluhu na vítězství má gólman Petr Musil a spolupráce dua Jiří Curney - Jan Natov. V neděli budou proti Dalenu od 15:30 mířit za obhajobou prvenství na turnaji Bohemia Trophy.

17.8.2019 18:50 EräViikingit zdobila výborná obrana i efektivita. Dalen padl

Střet severských florbalových klubů zvládl v sobotu lépe finský klub EräViikingit. Svého soupeře IBK Dalen porazil 5:0. Turnaj Bohemia Trophy 2019 pokračuje od 19:30 střetnutím mezi Floorball Köniz a Technology Florbal Mladá Boleslav.

Partneři turnaje